Hestene våre

Spilderhestens Arvak hin Raude

Trollvik Frika og Spilderhestens Arvak Hin Raude, mai 2012.
Arvak er førstefødte føll etter Sjåvoll Sjarmøren, og er svært lik sin vakre far. Han er tillitsfull og grei. Det første føllet født her på gården :-D  En meget lovende unghingst!  Som åring ble han stilt ut for første gang, og ble da stilt som 1 i kvalitet i sin klasse.  Dommernes beskrivelse var da: "Oppsynt hingst av god type.  Pent hode og harmonisk, god kropp.  Føre, gode, veilstilte bein.  Lette, men korte bevegelser.  8-8-8-7-8." 
Nå er han 3 år, og ble stilt ut på Nord-Norsk Hestesenter 2.mai 2015.  Han ble da kåra og er nå godkjent avlshingst.  Se hingstekatalogen: http://rimfakse.no/images/Landslaget/HK_2015/Spilderhestens.pdf
 
Spilderhestens Arvak hin Raude
 
Dino Hårekssøn

Dino Hårekssøn

Dino Hårekssøn sommereren 2012.  Dino er den hesten vi har hatt lengst, han kom til oss som toåring i 2004. Han har i en periode vært utlånt til Grimstad Hestesenter i Gildeskål, og har vært en populær rideskolehest der. Nå (mars 2013) er han kommet hjem igjen.  Dino er en ganske stor nordlandshest med gode bevegelser og masse personlighet.  Dino er sønn av Hårek Raude, som vi mistet i kolikk våren 2004.

Håløykens Lodin Ravn

Håløykens Lodin Ravn da han var ett år gammel.  Ravn er til salgs.

Håløykens Lodin Ravn som åring, høsten 2011.  Ravn er u. Trollvik Frika, og e. Skogans Origo.  Ravn ble født på Naurstad 27 april 2010 og har vært hos oss siden. Han ble med "på flyttelasset" til Meløy Han er en tillitsfull og trivelig unghest, meget lettlært og med gode bevegelser. På utstilling som åring fikk han sløyfe, med beskrivelsen "Velutviklet åring av ordinær type. Pent hode. Bra hals med underhals. Godt markert manke, god skulder. Lang lend og godt kryss. Noe rake haser. Energisk skritt. Kort trav. Stive bakbeinsbevegelser." Ravn er det første føllet Frika har fått hos oss. Ravn står nå i Bodø, og ble godkjent travponni 14.mai 2015.  Det blir spennende å følge karrieren hans videre framover!

Sjåvoll Sjarmøren

Sjåvoll Sjarmøren

Sjåvoll Sjarmøren er vår vakre avlshingst, kåra og stilt som 1 i kvalitet våren 2011, nå 3.premiert.  Sjarmøren kler navnet sitt, han er en virkelig trivelig og sjarmerende godgutt.

Dette bildet er tatt av Line Torrisen Carlsen.  Sjarmøren er en lettlært og trivelig hest. Han er innkjørt og har etterhvert også blitt en meget trivelig ridehest. Sjarmøren har et fabelaktig lynne og gjør alltid sitt beste.  I 2011 ble han kåret og stilt som 1 i kvalitet på hingsteutstilling på Nord-Norsk Hestesenter (i Målselv). Dommerne hadde følgende å si om ham:

"Sterkbygd oppsynt hingst av meget god type. Grov overgang hode/hals. Bra manke og skulder. Jevn god kropp. Føre bein. Uttået høyre fram og bakbein. Kort stampende bakbeinsføring i skritt. Ledig trav. Bruker ledd godt. Taktfast, jevn galopp."

2.mai 2015 ble Sjarmøren stilt på nytt på Nord-Norsk Hestesenter, etter å gjennomført en godkjent utvida bruksprøve.  Han fikk da 3.premie og er igjen tilgjengelig som avlshingst.  Se hingstekatalogen : http://rimfakse.no/images/Landslaget/HK_2015/Sj%C3%A5voll_Sjarm%C3%B8ren_2.pdf

Sjarmøren har vi hatt siden han var to år.